दुहवी भलुवा नगरपालिका कार्यालयको आधिकारिक वेब साइटमा तपाईहरुलाई हार्दिक स्वागत छ।

पृष्ठभुमिः

नेपालको पुर्वान्चल बिकाश क्षेत्र अन्तर्गत कोशी अंचलको ६ वटा जिल्लाहरु मध्ये एक जिल्ला सुनसरी जिल्लामा २ वटा उप महा नगरपालिका र ३ नगरपालिका मध्येमा नव निर्मित नगरपालिका दुहबी भलुवा २ वटा गाविस दुहबी र भलुवा मिलेर बनेको नगरपालिका हो . नेपाल सरकारको मिति २०७१/०१/२५ गतेको निर्णय अनुसार दुहबी भलुवा नगरपालिका घोषणा गरिएको हो . सुनसरी जिल्लाका निर्वाचन क्षेत्र नं.३ को १५ वटा ईलाका मध्ये ७ नं.ईल्लाकमा पर्ने दुहबी र भलुवा गाविसलाई एक बनाई १४ वटा वडामा विभाजन गरि नयाँ नगरपालिका दुहबी भलुवा नगरपालिका घोषणा गरिएको हो . यस न.पा.को मुख्य बजारमा कोशी राजमार्ग अवस्थित रहेको छ . दुहबीको मुख्य भागबाट निस्केको पिच सडक ईनरुवा दुहबी रोदाले सुनसरीको सदरमुकाम जोडेको छ र भालुवाको ग्राभेल रोडले भलुवा र दुहाबिलाई जोडको छ . दुहबीमा २ दिन मंगलबार र शुक्रबार ठुलो हाटबजार लाग्ने गरेको छ . प्रमुख मधेशी हाटबजार पनि यसै नगरपालिकामा मंगलबार लाग्ने गरेकोले ठुलो संख्यामा गाई बस्तु, भैसी, बाख्रा बाख्री बंगुर आदिको बिक्रि वितरण हुने गरेको छ . यो  नगरपालिकाको दुहबी क्षेत्रमा कलकारखाना तथा बजार रहेको छ भने भलुवा क्षेत्र ग्रामिण क्षेत्रको रुपमा रहेको छ . यहाका मानिसहरुको मुख्य पेशा खेतीपाती नै रहेको छ . नगरपालिकाको पुर्व र दक्षिण भू भाग मोरंग जिल्ला संग जोडीएको भएपनि बुढी खोला वा नदीले छुट्ट्याएको छ . यो नगरपालिका समुन्द्र सतहबाट ८३ मिटर उचाइमा रहेको छ .

स्थापनाः २०७१ वडा संख्याः १४ निर्वाचन क्षेत्र न.: ३ इलाका न.: ७

सिमाना

पुर्वमाः मोरंग जिल्लाको डग्राहा र हातीमुडा गाविस

पश्चिममाः सिमरिया गाविस